خوردن عسل در بارداری

ساخت وبلاگ

خوردن عسل در بارداری

خوردن عسل در بارداری مفید است یا مضر:

این سوال که خوردن عسل در بارداری می تواند ضرری به جنین برساند یا خیر برای بسیاری از خانم های باردار وجود دارد.

علت این که در برخی موارد توصیه می شود که فرد در مواقعی فرد از خوردن عسل خودداری کند وجود بوتولیسم است.بوتولیسم نوعی سم است که توسط باکتری کلستردیوم بوتولینیوم تولید می شود اما این باکتری در شرایط عادی نمی تواند در بدن انسان رشد کند و بنابر این در حالت عادی و طبیعی نمی تواند خطری برای مادر و جنین داشته باشد.تا کنون هیچ شواهد علمی در مورد منع مصرف عسل در دوران بارداری ارائه نشده است.اما بهتر است که خانم های باردار از عسل طبیعی و ترجیحا پاستوریزه استفاده کنند.
خوردن عسل برای کودکان زیر دوسال توصیه نمی شود:

خوردن عسل برای کودکانی که کمتر از دو سال دارند منع شده است و علت آن هم عدم تکامل باکتریهای مفید و مدافع در بدن کودک در مقابل باکتری بوتولیسم است.باکتری هایی که می توانند از این باکتری مضر دفاع کنند معمولا پس از سن یک سالگی در بدن ایجاد می شود اما این مدت زمان ممکن است برای هر کودک متفاوت باشد به همین خاطر پزشکان مصرف عسل برای کودکان را پس از سن دوسالگی برای کودکان توصیه می کنند.

باکتری بوتولیسم عمدتا در جاهایی رشد می کند که خیلی کم اسیدی باشند.اسید بدن نوزادان بسیار کم است و محل مناسبی برای رشد این باکتری می باشد.اما در بدن افراد بزرگسال میزان اسید به اندازه کافی بالا هست و می تواند به راحتی این باکتری را در دستگاه گوارشی نابود کند.به این ترتیب در صورت مصرف عسل توسط خانم های باردار این باکتری در سیستم گوارش آنها نابود می شود و اصلا به بدن جنین منتقل نمی شود و نمی تواند خطری را به همراه داشته باشد.

خواص عسل در بارداری:

خوردن عسل در بارداری بسیار مفید است و می تواند مواد قندی و مغذی را به بدن جنین برساند.البته میزان مصرف عسل در دوران بارداری بستگی به شرایط مادر نیز دارد.بسیاری از مادران در دوران حاملگی ویار مواد غذایی شیرین دارند و برخی دیگر کاملا برعکس هستند اما به طور کلی مصرف عسل در حاملگی هیچ ضرری ندارد.

ماده ای مثل عسل خواص بسیار زیادی دارد اما ۴ خاصیت در عسل وجود دارد که بیش از همه آنها به جنین و مادر در دروان بارداری و همینطور شیردهی کمک می کند.

    عسل خاصیت آنتی بیوتیک دارد: وجود آنتی بیوتیک طبیعی می تواند مقاومت بدن جنین را تا حد بسیار زیادی بالا ببرد
    کاهش واکنش های حساسیتی: از دیگر خواص عسل در بارداری می توان به کاهش واکنشهای بدن به انواع حساسیت ها اشاره کرد که این ویژگی به بدن جنین نیز منتقل می شود و واکنش های طبیعی بدن در مقابل حساسیت های فصلی و همینطور حساسیت های خاص به مواد غذایی را کاهش می دهد
    حفظ وزن در دوران بارداری: حفظ کردن وزن در این دوران از مهم ترین چیزها برای خانم ها به شمار می رود.البته افزایش وزن در این دوران کاملا عادی و طبیعی است اما خوردن مداوم عسل می تواند تا حدودی در این راه موثر باشد.
    ایجاد باکتری های مفید و جلوگیری از باکتری های مضر: خوردن عسل در بارداری می تواند روند رشد باکتری های مفید بدن نوزاد را چه در دوران شیردهی و چه در دوران بارداری تسریع بخشد و آنها را خیلی زود ایجاد کند.علاوه بر آن می تواند از رشد باکتری هایی که برای بدن مضر هستند جلوگیری کند و یا قدرت آنها را تا حد بسیار زیادی کم کند.از جمله این باکتری های مضر می توان به باکتری H.PYROLI اشاره کرد که رشد آن باعث ایجاد زخم معده در بدن می شود.

 

اگرچه مصرف عسل در دوران بارداری کاملا بی ضرر است و فواید بسیار زیادی دارد اما در مواقعی نیز نباید از عسل در بارداری استفاده کرد.از جمله این موارد زمانی است که مادر دارای قند خون باشد و یا به بیماری دیابت مبتلا باشد.در این صورت استفاده از عسل هم برای مادر و هم برای جنین بسیار خطرناک است.مادرانی که دارای قند خون بالایی هستند بهتر است مصرف عسل را در حد بسیار پایینی نگه دارند و یا حتی آن را کاملا قطع کنند.اما در مواردی که مادر و جنین هر دو سالم هستند و منعی برای استفاده از عسل ندارند با استفاده از انگبین هیچ مشکلی به وجود نمی آید.

پس از زایمان خوردن عسل برای مادر هیچ مشکلی ندارد و می تواند بسیار مفید هم باشد اما باید توجه داشت که استفاده از عسل به صورت شربت، معجون و یا هر طریق دیگری نباید به طور مستقیم به نوزادان و کودکان زیر دو سال خورانده شود.به عبارت دیگر استفاده از عسل برای کودکان زیر دو سال تنها باید به طور غیر مستقیم و به وسیله استفاده مادر از عسل و انتقال مواد مغذی آن از طریق شیر مادر به نوزاد صورت گیرد.

شایعاتی در باره مصرف عسل در بارداری :

شایعاتی بسیار زیادی درمورد مصرف عسل در دوران بارداری وجود دارد از جمله اینکه عسل استفاده از عسل در بارداری به رشد جنین لطمه وارد می کند و یا اینکه در دوران شیردهی نباید عسل مصرف کرد زیرا موجب آسیب رساندن به هوش کودکان می شود و یا خوردن عسل در بارداری باعث سقط جنین می شود.

هیچ کدام از جملات بالا صحت ندارند و همانگونه که گفته شد هیچ دلیل و توجیه علمی تا کنون برای آنها ارائه نشده است.چنین شایعاتی از دوران قدیم وجود داشته اند و چون در گذشته سقط غیر عمدی جنین و کرگ و میر جنین بسیار زیاد بوده است و نمی توانستند دلایل واقعی و اصلی آن را بیابند، با تصورات خود چنین باورهای غلطی را به وجود آورده اند و متاسفانه این باور تا امروز در برخی جاها وجود دارد که خوردن عسل در بارداری برای سلامت جنین خطر دارد.

افزایش قند خون در دوران بارداری:

لازم به ذکر است که خوردن عسل در بارداری باید در حد تعادل باشد در غیر این صورت ممکن است قند خون فرد افزایش پیدا کند.این یک تصور کاملا اشتباه است که خوردن عسل طبیعی باعث افزایش قند خون نمی شود زیرا  یک ماده کاملا طبیعی است.

با اینکه عسل یک ماده طبیعی است (در صورتی که از نمونه طبیعی و خالص استفاده کنید) می تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد بنابراین بهتر است روزانه بیش از حد معمول از آن استفاده نکنید.حد متعادل مصرف عسل برای کودکان بالای ۲ سال بین ۳۰ تا ۵۰ گرم و برای بزرگسالان بین ۵۰ تا ۷۰ گرم در طول روز می باشد.استفاده بیش از این حد برای بدن سودی ندارد و ممکن است ضرر هم داشته باشد.

قیمت عمده عسل را از اینجا بگیرید

خرید عسل طبیعی | خرید اینترنتی عسل | خرید عسل | خرید عسل اصل...
ما را در سایت خرید عسل طبیعی | خرید اینترنتی عسل | خرید عسل | خرید عسل اصل دنبال می کنید

برچسب : خواص عسل در بارداری, خوردن عسل در بارداری, عسل در بارداری, مصرف عسل در بارداری, مصرف عسل در حاملگی, مصرف عسل در دوران بارداری, نویسنده : عسل asalvahshi بازدید : 207 تاريخ : پنجشنبه 18 خرداد 1396 ساعت: 0:53